March 3, 2020

Polaris Benelux Facebook 03 mars 2020

by geoffroy Noel de burlin in Articles de Presse
Het laatste bericht van het avontuur van Geoffroy Noel de Burlin, een racefanaat die zich niet laat tegenhouden door zijn dwarslaesie en alleen de Africa Eco Race rijdt in een Polaris RZR RS1.
Het moeilijkste deel van de rit staat voor de boeg. No mans land staat te wachten. Een plek die lijkt op het einde van de wereld bezaait met vele autowrakken. Een van de uitdagingen deze rit is het beheren van de brandstof. In condities als deze is een bereik van 250 kilometer niet voldoende. 15 liter wordt extra meegenomen om problemen te voorkomen. De race bevalt Geoffroy prima en hij eindigt zelfs op plek twee in zijn klasse.
De reis verder is zwaar maar mooi. De Polaris RS1 voelt zich thuis in deze extreme omstandigheden, Het racen door duinen, zandvlaktes en diepe kloven is geen probleem.
De lengte van de race maar ook de slapeloze nachten laten zijn sporen na maar het doel, Dakar, komt dichterbij. De laatste stage breekt de aandrijvingsriem welke zelf gemakkelijk wordt gerepareerd aan de kant van de weg. Dit zal Geoffroy niet tegenhouden de Finish te halen.
Geoffroy kijkt terug op het avontuur. Een prachtige race door schitterende landschappen met zijn Polaris RZR RS1. Een echte racespirit onder de deelnemers. Aan alle kanten helpen teams elkaar tijdens de race en ontstaan nieuwe vriendschappen tussen gepassioneerde deelnemers. Geoffroy is een trots onderdeel geworden van de Africa Eco Race familie.