February 24, 2020

Polaris Benelux Facebook 24 février 2020

by geoffroy Noel de burlin in Articles de Presse
In verschillende berichten vertellen wij het verhaal van raceheld Geoffroy met zijn Polaris RZR RS1 tijdens de 2020 Africa Eco Race.
Op 4 januari begint het avontuur vanuit Monaco. Zowel Geoffroy als de Polaris RZR RS1 is maximaal voorbereid op de grote reis. Vanuit Monaco is het rijden naar de boot en begint de reis naar Tanger, Marokko, waar Stage 1 van de reis begint. Vanuit Tanger is het 754 kilometer door zand en zelfs een stuk bos. Let op, Geoffroy rijdt alleen in deze RZR RS1 en navigeert ook zelf. Voor de RZR RS1 zijn deze omstandigheden perfect, dit is waar het offroad voertuig voor gebouwd is. Zand, stenen, rotsen, de RZR RS1 overwint elk obstakel.
Tijdens de race is het soms lastig te navigeren. Door een verwarrend bericht worden veel deelnemers een veld in gestuurd in stage 5 van de race. Helaas overkomt Geoffroy dit ook met een bijna lege benzinetank! Een kort moment van bezinning als Geoffroy nadenkt over het feit dat hij compleet alleen is aan de rand van een grote woestijn. En dan te bedenken dat dit jaren terug werd gedaan zonder moderne navigatie en communicatiemiddelen! Gelukkig vertellen stofwolken welke richting de juiste is.